GIS-material for the archaeological project: Fiber cables in Folåsa - Expansion of the fibre cable grid - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I augusti 2011 utförde Östergötlands museum en arkeologisk förundersökning i form av antikvarisk kontroll i samband med utbyggnad av fiberkabelnätet mellan Vikingstad samhälle och Folåsa behandlingshem i Rappestad socken och Linköpings kommun. Den drygt 1,5 km långa kabelsträckningen passerade genom och förbi ett flertal fornlämningar. Direkt berörda var RAÄ 17 (gravar och boplatslämningar från äldre och yngre järnålder), RAÄ 79 (boplatslämningar) samt RAÄ 76 (boplatslämningar och möjliga gravar). Vid den antikvariska kontrollen kunde fornlämningarna söder om RAÄ 17 undvikas genom att kabeln förlades till befintlig kanalisation. Intill de båda större ladorna vid Folåsa Berggård hade en gårdsplan anlagts, varför det bedömdes att ingen bevarad fornlämning kunde finnas inom området. Den nordligaste delen av sträckan saknade kända fornlämningar och här plöjdes kabeln ned utan större markingrepp. I den södra delen av ledningssträckningen påträffades boplatslämningar i form av härdar, kokgropar, stolp- och käpphål, mörkfärgningar samt gropar. En kokgrop inom RAÄ 17 kunde dateras till förromersk järnålder. Två kokgropar inom RAÄ 76 har daterats till tidig respektive sen vikingatid.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen i form av antikvarisk kontroll var i första hand att se till att fast fornlämning kom att beröras i så liten omfattning som möjligt samt om fornlämning framkom att beskriva, dokumentera och datera den.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Fiberkablar i Folåsa - Utbyggnad av fiberkabelnätet
Keywords: Viking Age; vikingatid; Pre-Roman Iron Age; förromersk järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive