GIS-material for the archaeological project: Fyrby - Documentation of storm and land preparation damage - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I april 2011 genomförde Östergötlands museum en skadedokumentation och en efterundersökning på gravfältet RAÄ 123 beläget norr om Fyrby i Östra Stenby socken på Vikbolandet i Norrköpings kommun. Vid arbetet kunde skador på flera gravanläggningar dokumenteras. Dessa härrörde dels från stormen Per i januari 2007, dels från en äldre fläckmarkberedning och dels från markberedning som skett i samband med uppröjningsarbeten efter stormen. Stormskador kunde dokumenteras på fyra gravanläggningar medan tre skadats av markberedning. Markberedningarna hade flyttat delar av gravarnas ytliga stenpackningar, men i samtliga fall kunde konstateras att en intakt skärvstenspackning täcke alla lägre liggande strukturer. I inget fall berördes några gravgömmor varför efterundersökningen avbröts. Viss återställning skedde då torv och stenar lades tillbaka.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med de arkeologiska åtgärderna på fornlämning RAÄ 123 var i första hand att göra en inventering av de skador som uppkommit i samband med markberedning. Efterundersökningen hade till syfte att säkerställa att inga ovan mark ej synliga fornlämningar kommit till skada. Restaureringsarbete i form av övertäckning avsåg att ske i de fall som blottlagda gravgömmor eller föremål framkommit.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Fyrby - Skadedokumentation (storm och markberedning)
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive