GIS-material for the archaeological project: The Marby-Unnerstad area - Survey preceding local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Under våren 2005 utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning etapp 1 i Marby - Unnerstad utanför Norrköping. Utredningen utfördes inför planerat program och detaljplan för området. Syftet var att ge en bild av forn- och kulturlämningarna samt sammanställa resultatet från tidigare utredningar och undersökningar i området. Utredningsområdet är ca 150 ha stort. Vid utredningen påträffades 11 objekt som utgör presumtiv forn- eller kulturlämning.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen är att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarna inom området, samt peka på lägen för presumtiva forn- och kulturlämningar. Det samlade resultatet skall kunna utgöra ett underlag för uppdragsgivaren i fördjupat planeringsarbete.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Området Marby-Unnerstad - Inför planerat program och detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive