GIS-material for the archaeological project: Golf in Ydre - Survey preceding the construction of a golf course - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde i april 2005 en arkeologisk utredning etapp 1 vid Ydregården, Ydre kommun, inför planerna att anlägga en golfbana. Utredningen bestod av kart- och arkivstudier följt av en specialinventering i fält av det aktuella området. Det undersökta området består av skog, åker och hagmark samt kalhyggen. Inom området finns bland annat ett område med röjningsrösen, gravar samt en slaggförekomst. Vid specialinventeringen framkom nio områden med ett stort antal röjningsrösen.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fornlämningar skulle komma att beröras av det planerade arbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Golf i Ydre - Inför anläggning av en golfbana
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive