GIS-material for the archaeological project: Electric cables Borghamn - Hansagården and Källstad - Hånger - Rebuilding of the electricity grid - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför ombyggnad av elnätet mellan Borghamn-Hansagården utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning etapp 2. Vid en arkeologisk utredning etapp 1 kunde sex objekt konstateras utmed sträckningen. Det var dessa objekt som var föremål för den arkeologiska utredningen etapp 2. I utredningen ingick även en mindre sträcka i Källstads socken mellan Källstad och Hånger. Totalt öppnades 43 schakt om ca 1000 löpmeter. Vid objekt sex framkom en härd, i övrigt fanns inget av arkeologiskt intresse.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning berördes av det planerade arbetet samt om möjligt justera schaktsträckningen så att fornlämningarna inte berördes.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Elkablar Borghamn - Hansagården och Källstad - Hånger - Ombyggnad av elnät
Keywords: Pre-Roman Iron Age; förromersk järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive