GIS-material for the archaeological project: Händelö 2:2 - Survey preceding construction of a logistics building - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
På uppdrag av Norrköpings kommun utförde Östergötlands länsmuseum i mars 2005 en arkeologisk utredning etapp 2 inom fastigheten Händelö 2:2. Inom det aktuella området planeras en logistikbyggnad. Exploateringsområdet tangerar RAÄ 84, Melby bytomt. Genom utredningsområdet och fram till RAÄ 84 löper en färdväg (RAÄ 138). Målet med utredningen var att kartera och eventuellt datera färdvägen och klargöra om bytomten sträcker sig till det nu aktuella området. Vid utredningen öppnades tre sektioner på valda delar av RAÄ 138. Färdvägens sträckning mättes in med DGPS. Inget kol hittades till datering. Ett schakt öppnades i den del av exploateringsområdet som gränsar upp mot RAÄ 84. Inga fornlämningar påträffades.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att konstatera om fast fornlämning var belägen inom utredningsområdet. Lämningar som påträffades skulle dokumenteras avseende art och omfattning samt om möjligt dateras.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Händelö 2:2 - Inför en logistikbyggnad
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive