GIS-material for the archaeological project: At Berzeliusgården - Trenching for drainage and sand filter - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I september 2006 utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk förundersökning i samband med schaktning för dränering och markbädd inom och intill RAÄ 26, Väversunda socken. RAÄ 26 består av lämningar från tre gårdar som antas ha ett medeltida ursprung. I schakten påträffades ett kulturlager med tre förmodade syllstensrader och en terrasskant . Under kulturlagret framkom ett par stolphål, gropar och diken. I kulturlagret och anläggningarna hittades tegel, glas (sannolikt recent), obrända djurben, porslin och yngre rödgods. Ingen av syllstensraderna eller terrasskanten undersöktes utan schaktsträckningen justerades så att dessa inte kom till skada.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var primärt att fastställa om fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetsföretaget. Om fornlämning framkom skulle man om möjligt justera ledningssträckorna så att lämningarna inte kom till skada, annars dokumentera och om möjligt datera dem.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Vid Berzeliusgården - Schaktning för dränering och markbädd
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive