GIS-material for the archaeological project: Settlement remains at Egebybacke - New building plots - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I maj 2006 utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk förundersökning vid Egebybacke, Mjölby stad och kommun. Inom undersökningsytan var sedan tidigare en boplatslämning känd (RAÄ 260) och ytterligare en boplats (RAÄ 250) är belägen knappt 100 m söder om exploateringsområdet. Strax öster om undersökningsytan finns en gravgrupp bestående av tre resta stenar (RAÄ 34). Vid förundersökningen framkom ytterligare boplatslämningar i form av 23 stolphål och gropar och en härd inom ett ca 100 x 60 m stort område (NV-SÖ). Vid förundersökningen undersöktes nio stolphål samt en härd. Inga gravar påträffades inom området.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att fastställa huruvida fast fornlämning ej synlig ovan mark skulle komma att beröras av det planerade arbetet. I syftet ingick att fastställa karaktär, datering och utbredning hos de påträffade lämningarna och även potential för eventuell vidare undersökning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatslämningar vid Egebybacke - Etablering av tomter
Keywords: Iron Age; järnålder; stone age; stenålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive