GIS-material for the archaeological project: Brokind 1:111 - Preliminary investigation preceding construction of a garage - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Inför en planerad nybyggnation av ett garage i Brokind utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk förundersökning i oktober 2006. Ett schakt öppnades på den aktuella platsen. I schaktet framkom två stolphål och en sannolikt naturlig mörkfärgning. Vid stolphålen vidgades schaktet, inga ytterligare anläggningar framkom dock. Stolphålen dokumenterades och grävdes bort.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var primärt att fastställa om fast fornlämning berörs av arbetsföretaget. Om så var fallet skulle förundersökningen söka fastställa dess karaktär, utbredning och datering samt potential för eventuell vidare undersökning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Brokind 1:111 - Inför byggnation av ett garage
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive