GIS-material for the archaeological project: Västerlösa 1:8 - Survey preceding extension of a building - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde en arkeologisk utredning etapp 1 och 2 i Västerlösa, Rogslösa socken, Vadstena kommun under 2006. Utredningen gjordes inför planerad utbyggnad av Holmstedts Stenteknik AB. Större delen av det aktuella området var vid utredningstillfället urschaktat och uppfyllt med sten. Det område som var urschaktat bedömdes vara så skadat att några arkeologiska åtgärder inte var motiverade. Sökschakten öppnades istället inom de delar av utredningsområdet som inte var sedan tidigare påverkade av markarbeten. Vid öppnandet av sökschakten framkom två stolphål. Stolphålen undersöktes och dokumenterades.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Västerlösa 1:8 - Inför planerad utbyggnad
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive