GIS-material for the archaeological project: Hårstorp 1:1 - Survey preceding planned industrial estate - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde i april 2007 en arkeologisk utredning inom Hårstorp 1:1. I det aktuella området planerades ett industriområde. Exploateringsområdet består av flack åkermark och ett skogsklätt impediment på en platå som i söder sluttar ned mot Ölstadssjön. Inom Ölstads gårds ägor, som utredningsområdet ligger på, har fem stenyxor från stenåldern hittats. Totalt öppnades 40 schakt på åkermarken. En härdbotten påträffades, undersöktes och grävdes bort. Skogsmarken specialinventerades och fyra kvadratmeterrutor handgrävdes. Inget av arkeologiskt intresse framkom dock.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetet. Om fast fornlämning framkom skulle om möjligt exploateringen justeras så att fornlämningarna inte berördes.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Hårstorp 1:1 - Inför planerat industriområde
Keywords: Roman Iron Age; romersk järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive