GIS-material for the archaeological project: New visitors centre at Djurgården - Preliminary investigation preceding planned visitors centre - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde 2007-08-28 en arkeologisk förundersökning inom Smedstad 1:4, Djurgården, Linköpings stad och kommun. Inom det aktuella området planeras ett nytt besökscentrum/naturum. Förundersökningsområdet angränsar i väster ett område med fossil åkermark (RAÄ 360). Inom ytan för RAÄ 360 finns även ett röse och en bytomt/gårdstomt (RAÄ 364 och 363). Ytan var vid undersökningstillfället delvis bebyggd och resterande del är grusad parkering. Inom undersökningsområdet finns en stor mängd nedgrävda el- och telekablar samt VA-ledningar. På grund av detta kunde bara ett mindre antal schakt öppnas. I schakten framkom ett lager av grus med en mäktighet av 0,6-1,0 m. Under gruslagret framkom gråblå lera. Det aktuella området bedöms vara helt urschaktat.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var primärt att fastställa om fast fornlämning skulle komma att beröras av det planerade arbetsföretaget. Om fornlämning framkom skulle förundersökningen söka fastställa dess karaktär, utbredning och datering samt potential för eventuell vidare undersökning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Nytt besökscentrum/naturum vid Djurgården - Inför planerat besökscentrum/naturrum
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive