GIS-material for the archaeological project: Installation of wind power in Normlösa Torpa - Planned installation of wind power - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska utredningen föranleddes av planerad vindkraftsetablering i Normlösa Torpa 9:2, Normlösa socken, Mjölby kommun. Exploateringen omfattar vindkraftverksfundament, serviceväg och en elkabel. Totalt öppnades sju schakt på platsen för fundamentet och vägen. I ett schakt framkom en sotfläck och en härdbotten. I övrigt framkom endast mindre mörkfärgningar som bedömts vara stenlyft och en recent grop. Härdbotten dokumenterades och grävdes bort. Elkabeln kommer till största delen att gå i åker- och dikeskant. Därmed bedömdes risken för att fornlämning skulle komma till skada som liten vid ledningsgrävningen.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida fast fornlämning skulle beröras av det planerade arbetet. Om fast fornlämning framkom skulle om möjligt schaktsträckningen justeras så att fornlämningarna inte berördes.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Vindkraftetablering i Normlösa Torpa - Planerad vindkraftsetablering
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive