GIS-material for the archaeological project: A workshop area from the 18th century and medieval building remains in Konserthusparken - Excavation preceding the rebuilding of Konserthusparken - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde i juni-juli 2008 en arkeologisk slutundersökning i samband med ombyggnad av Konserthusparken i centrala Linköping. Vid slutundersökningen togs ett ca 350 m2 halvcirkelformat schakt upp inom den centrala delen av parkområdet. Förundersökningen hade visat att det förekom lämningar efter hantverkshus från 1600- eller 1700-talen. Slutundersökningen visade att husen sannolikt skall dateras till 1700-talets första hälft. Hantverksbebyggelsen kan ha uppförts i samband med den nya biskopsgården under 1730-talet eller vid ombyggnaderna av Domkyrkan under 1740- och 1750-talen. Lämningarna efter hantverkshusen överlagrade delvis senmedeltida bebyggelse, vilken utgjordes av en murad källare från 1400- eller 1500-talet. I anslutning till källaren påträffades raseringslager från det hus som legat över källaren. Ett relativt stort fyndmaterial tillvaratogs från de båda tidsperioderna. Dateringar kunde även påvisa en högmedeltida fas inom undersökningsområdet, men få av de påträffade anläggningarna har kunnat knytas till denna fas.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med undersökningen var att beskriva lämningarnas karaktär, ålder och funktion, att undersöka den kronologiska och rumsliga relationen mellan lämningarna samt se om det fanns spår av äldre bebyggelse under de påträffade lämningarna.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Ett hantverksområde från 1700-talet och en medeltida huslämning i Konserthusparken - Inför ombyggnad av Konserthusparken
Keywords: Middle Ages; medeltid; 18th century; 1700-tal; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive