GIS-material for the archaeological project: Quarry in Kurum - Survey preceding a quarry - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Under sommaren 2008 utförde Östergötlands länsmuseum en arkeologisk utredning etapp 1 inom Kurum 2:22, Tryserums socken, Valdemarsviks kommun. Arbetet föranleddes av en planerad bergtäkt. Det planerade verksamhetsområdet är ca 416 650 m2 stort. Utredningsområdet utgörs idag av kuperad skogsmark med berg i dagen. Inom området finns idag ett torp kallat Krokstorp. Krokstorp går att följa tillbaka i kartmaterialet till början på 1800-talet. Äldre kartor än år 1805 finns inte tillgängliga över området. 2008-06-30 utfördes en specialinventering i det aktuella området. I området fanns sedan tidigare inga kända fornlämningar. Inga fornlämningar påträffades vid inventeringen. Invid Krokstorp fanns två jordkällargrunder och en grund efter ladugården till torpet. Grunderna, som finns med på 1900-talskartor, har bedömts ha ringa kulturhistoriskt värde.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av lämningarnas karaktär och belägenhet, samt redovisa presumtiva lägen för fasta fornlämningar och övriga kulturlämningar inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Bergtäkt i Kurum - Inför en bergtäkt
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive