GIS-material for the archaeological project: Settlement by Hammarspången - Local planning - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde 2008-03-04 en arkeologisk utredning etapp 1 inom Ällerstad 1:31 inför detaljplanearbete. Utredningsområdet ligger i de västra delarna av Söderköpings utkant på en sydsluttning ovanför Storån. Området är nästan 3 ha stort och utgörs idag till största del av åkermark. Varken inom området eller dess omedelbara närhet finns några registrerade fornlämningar. Kart- och arkivstudierna utfördes översiktligt över området. Området bedöms utgöra ett, ur topografisk synvinkel, lämpligt boplatsläge. Vid besiktningen gjordes en ytinventering av åkermarken då tre flintavslag, en bit bränd flinta och två odefinierade möjliga flintor/hälleflintor påträffades. På åkern noterades även kvarts och skärvsten. Fynden indikerar en förhistorisk boplats, troligen från sten- eller bronsålder. Boplatsen har fått RAÄ-nummer 307 i Drothems socken.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida dold fornlämning kunde komma att beröras av det planerade arbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplats vid Hammarspången - Detaljplanearbete
Keywords: Bronze Age; bronsålder; stone age; stenålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive