GIS-material for the archaeological project: Högby 1:108 - Drawing up of local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Östergötlands länsmuseum utförde en arkeologisk utredning etapp 1 i samband med upprättandet av detaljplan inom fastigheten Högby 1:108, Drothems socken. Området är ca 14 600 m2 stort och utgörs idag till största del av åkermark. Inom utredningsområdet finns inga registrerade fornlämningar. Risken att dold fornlämning kommer att beröras av en framtida exploatering bedöms som liten, varför inga ytterligare åtgärder föreslås.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att fastställa huruvida forn- eller kulturlämning kunde komma att beröras av det planerade arbetet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Högby 1:108 - Upprättandet av detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive