GIS-material for the archaeological project: Mariehov - Drawing up of local plan - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska utredningen etapp 1 föranleddes av planerad detaljplan vid Mariehov, Drothems socken, Söderköpings kommun. Sammanlagt var utredningsområdet ca 208 ha stort. Vid tidigare inventeringar har 13 lokaler med fasta fornlämningar registrerats (10 gravlokaler;2 skärvstenshögar och 1 fångstgrop), samt en fyndplats. Utöver detta fanns en gravlokal, vilken är undersökt och borttagen. Vid den aktuella utredningen har antalet fasta fornlämningslokaler ökat med nära 300%. Vid utredningsarbetet framkom 39 nya forn- och kulturlämningar, därav 38 fasta fornlämningar. Utöver dessa har sex områden med objekt registrerats.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarnas karaktär och belägenhet samt påvisa sedan tidigare ej kända forn- och kulturlämningar. Utöver detta kommer presumtiva lägen för fornlämningar att redovisas inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Mariehov - Upprättandet av detaljplan
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive