GIS-material for the archaeological project: Settlement remains on the site of Bankeberg medieval village - Trenching for broadband - Archaeology department, Östergötland County Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
I samband med schaktningar för bredband utmed en ca 400 m lång sträcka påträffades bebyggelselämningar i den sydöstra utkanten av Bankebergs bytomt (RAÄ 232) i Vikingstad socken, Linköpings kommun. Lämningarna utgjordes bland annat av en stenmur. Den tolkas som en del av en husgrund. I samband med muren framkom fynd som tyder på en recent datering.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med förundersökningen var att fastställa och beskriva eventuella fornlämningars karaktär, datering, utbredning, omfattning, sammansättning och komplexitet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Bebyggelselämningar inom Bankebergs bytomt - Schaktningar för bredband
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive