GIS-material for the archaeological project: Borkhult 2:2 - Local planning - Östergötland Museum (Uppsala University, 2014)
The ZIP file consist of GIS files with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Den arkeologiska utredningen etapp 1 föranleddes av planerat detaljplanarbete inom Borkhult 2:2, Yxnerums socken, Åtvidabergs kommun. Sammanlagt var det totala utredningsområdet ca 24 ha stort. Vid tidigare inventeringar har en bytomt registrerats inom området. Efter besiktning kvarstår utbredningen av bytomten och dess antikvariska status som fast fornlämning. Vid utredningsarbetet framkom en ny kulturlämning som dock inte kräver vidare arkeologiska åtgärder.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att ge en bild av de kända forn- och kulturlämningarnas karaktär och belägenhet, påvisa sedan tidigare ej kända forn- och kulturlämningar samt redovisa presumtiva lägen för fornlämningar inom utredningsområdet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Borkhult 2:2 - Detaljplanarbete
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive