GIS-material for the archaeological project: Archaeology at the edge of the wetlands - Vallsberg - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av planerad utbyggnad av befintlig fabrik med uppställningsplats inom fastigheten Vallsberg 3:1, Väderstads socken, Mjölby kommun, Östergötland, utförde Riksantikvarieämbetet UV Öst en arkeologisk utredning i detta område. Stora delar av området har använts för provkörning av jordbruksmaskiner och även om delar av området innehåller förhistoriska anläggningar, bedöms dessa som alltför förstörda för att motivera ytterligare arkeologisk åtgärd. I två delområden (RAÄ 168 och UV 84:1) finns dock mer välbevarade lämningar. Dessa utgörs av härdar, en ränna, fyndförande lager samt fynd som ligger i anslutning till och i ett äldre våtmarksområde. De förhistoriska aktiviteterna fokuseras kring en äldre bäcks tidigare lopp.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen etapp 2 var att avgöra om planerad exploatering skulle beröra lagskyddad fornlämning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Arkeologi vid våtmarkskanten - Vallsberg
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive