GIS-material for the archaeological project: In the grounds of the vicarage - Grebo vicarage - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av planerad villabebyggelse kring Grebo Prästgård i Grebo socken, Åtvidabergs kommun, Östergötland, utförde Riksantikvarieämbetet UV Öst en utredning i det berörda området. Hela området ingår i ett en gång sammanhängande grav- och boplatsområde. Vid utredningen påträffades anläggningar och fynd inom tre delområden. Dessa registreras under de temporära beteckningarna UV 4:1-2 samt UV 5 (Grebo socken). Dels påträffades möjligen medeltida ugnsrester, härdar samt rikligt med tegelliknande lera, dels också överplöjda gravkonstruktioner med brända ben och en bit glas. Slutligen påträffades också boplatslämningar i form av stenskodda stolphål, härdar och lagerrester.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Målsättningen med den arkeologiska utredningen var att avgöra om fast fornlämning berördes av det planerade exploateringsprojektet.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: På prästgårdsjorden - Grebo prästgård
Keywords: prehistoric time; förhistorisk tid; Middle Ages; medeltid; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive