GIS-material for the archaeological project: Possible settlement location in Ekängen - Stensätter 1:18, Ekängen - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av planerad schaktning för VA-arbeten inom fastigheten Stensätter 1:28, Ekängen, utförde Riksantikvarieämbetet UV Öst en arkeologisk utredning, etapp 2, i det berörda området. Fastigheten, nära Roxens strand och med synliga forna strandhak, utgör ett mycket lämpligt boplatsläge från stenålder. Inget av de dragna sökschakten bedömdes dock komma i konflikt med lagskyddad fornlämning, och arbetena kunde genomföras utan ytterligare arkeologisk åtgärd.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska utredningen var att konstatera om den planerade schaktningen skulle komma i konflikt med lagskyddad fornlämning.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Boplatsläge i Ekängen - Stensätter 1:18, Ekängen
Keywords: HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive