GIS-material for the archaeological project: Surveying in Galtebo and Kåtebo - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Med anledning av nybyggnation av väg längs med Stångådalsbanan förbi Galtebo och Kåtebo utförde Riksantikvarieämbetet UV Öst under juli 2004 en arkeologisk utredning, etapp två. Utredning etapp 1 pekade på tre områden inom exploateringsområdet inom vilka det var troligt att det förekom fornlämningar. Vid den aktuella utredningen framkom lämningar av förhistorisk karaktär inom det sydligast belägna av de tre områden som undersöktes. Lämningarna påträffades på en sandplatå precis norr om Kåtebosjön.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med utredningen var att utreda huruvida fornlämningar skulle komma att påverkas av det planerade vägbygget.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Galtebo och Kåtebo
Keywords: stone age; stenålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive