GIS-material for the archaeological project: Quartz flakes at Leonardsberg farm - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2012)
The ZIP file consist of GIS files and an Access database with information about the excavations, findings and other metadata about the archaeological survey.

Informationen i sammanfattning är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Riksantikvarieämbetet UV Öst har utfört en arkeologisk förundersökning vid Leonardsbergs gård, nära hällristningslokalerna RAÄ 41 och 46, Östra Eneby socken, Norrköpings kommun, Östergötland. Anledningen var planer på att uppföra en byggnad för hötorkning. Vid förundersökningen påträffades kvartsavslag och en sentida stenmur inom undersökningsområdet. Förutom avslagen hittades inga spår av förhistorisk aktivitet på platsen. Kvartsavslagen visar dock att området utnyttjats under förhistorisk tid och de ska troligen dateras till samma tid som majoriteten av hällristningarna, dvs bronsålder - äldre järnålder. Ett lämpligt boplatsläge finns dock norr om undersökningsområdet i anslutning till skålgropslokalen RAÄ 46 där kvartsavslag hittades i jorden.

Syfte:

Informationen i syfte är hämtad ur rapporten för undersökningen:
Syftet med den arkeologiska förundersökningen var att bedöma art, intensitet och utbredning av fornlämningar i anslutning till de tidigare registrerade lämningarna i närområdet, främst hällristningar, skärvstenshögar och gravar. Målsättningen var att dokumentera, typbestämma och om möjligt datera eventuella anläggningar och fynd samt att om möjligt peka ut fornlämningsfria ytor.

ZIP-filen innehåller GIS-filer samt en Access datafil vilka innehåller information om schakt, fyndföremål, lämningstyper samt annan metadata om den arkeologiska undersökningen.
GIS-material för arkeologiskt projekt: Kvartsavslag vid Leonardsbergs gård
Keywords: Bronze Age; bronsålder; Early Iron Age; äldre järnålder; HISTORY; HISTORIA; History and Archaeology; Historia och arkeologi; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive