Previous Archaeological Excavations along the 'Ostlänken' Railway Corridor 1965-2012: New travel centre in Norrköping - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file contains two Shape files with information from the archaeological survey, and a geo-referenced map of the survey area in GeoTIFF format.

Med anledning av ett planerat nytt resecentrum i Norrköping genomförde Riksantikvarieämbetet, UV Öst, under våren och sommaren år 2000 en arkeologisk utredning, etapp II. Utredningen genomfördes dels genom sökschakt och dels genom schaktövervakningar. Utredningen visade att inga äldre lämningar skulle beröras av exploateringen.

Datamaterialet från utredningen sammanställdes och harmoniserades vid Uppsala universitet under 2014 . Detta skedde på uppdrag av Trafikverket samt Länsstyrelserna i Östergötland, Södermanland och Stockholms län, i ett projekt med syfte att sammanställa arkeologiska undersökningar och utredningar inom den beslutade korridoren för Ostlänken samt den närmsta omgivningen.

Syfte:

Den arkeologiska utredningen syftade till att utröna om äldre lämningar skulle komma att beröras av den planerade exploateringen.

ZIP-filen innehåller data i form av två shape-filer med information från den arkeologiska utredningen, samt en georefererad karta över undersökningsområdet i GeoTIFF-format.
Tidigare arkeologiska undersökningar längs Ostlänken-korridoren 1965-2012: Nytt resecentrum i Norrköping
Keywords: urban archaeological investigation; stadsundersökning; HISTORY; HISTORIA; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive