Previous Archaeological Excavations along the 'Ostlänken' Railway Corridor 1965-2012: District heating culvert in Himmelstalund sports ground - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file contains data in the form of two Shape files with information on trenches, features and finds, and other metadata from the archaeological excavation, as well as a geo-referenced map (© Lantmäteriet i2014/00696) of the excavation area in GeoTIFF-format.

Riksantikvarieämbetet UV Öst genomförde den 29 april 2003 en förundersökning i form av en antikvarisk kontroll inför fjärrvärme-nedläggning på Himmelstalunds sportfält i Norrköping. Förundersökningen genomfördes efter beslut från Länsstyrelsen i Östergötland. Exploatör var Carl Bro Energikonsult AB. Inga anläggningar eller fynd hittades längs kulvertens sträckning. UV Öst bedömde därför att kulverten kunder förläggas som planerat.

Datamaterialet från förundersökningen sammanställdes och harmoniserades vid Uppsala universitet under 2014 . Detta skedde på uppdrag av Trafikverket samt Länsstyrelserna i Östergötland, Södermanland och Stockholms län, i ett projekt med syfte att sammanställa arkeologiska undersökningar och utredningar inom den beslutade korridoren för Ostlänken samt den närmsta omgivningen.

Syfte:

Syftet med förundersökningen var att undvika ingrepp i eventuella fornlämningar längs kulvertens sträckning. Om fornlämningar påträffades skulle alternativa sträckningar föreslås.

ZIP-filen innehåller data i form av två shape-filer med information om schakt, eventuella anläggningar och fynd samt andra metadata från den arkeologiska undersökningen, samt en georefererad plan/karta (© Lantmäteriet i2014/00696) över undersökningsområdet i GeoTIFF-format.
Tidigare arkeologiska undersökningar längs Ostlänken-korridoren 1965-2012: Fjärrvärmekulvert på Himmelstalunds sportfält
Keywords: HISTORY; HISTORIA; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive