Previous Archaeological Excavations along the 'Ostlänken' Railway Corridor 1965-2012: Herstaberg 9:1. Possible monument IV - VI. - Swedish National Heritage Board, UV Öst (Uppsala University, 2014)
The ZIP file contains three Shape files, as well as one MS Access database, with information on trenches, monuments and finds, and other metadata from the archaeological survey.

Riksantikvarieämbetet, UV Öst, har utfört en arkeologisk utredning, etapp 2, inom fastigheten Herstadberg 9:1, Kvillinge socken, Norrköpings kommun, Östergötland, i juni 2009. Anledningen var att kommunen planerar för exploatering i form av vägbygge inom fastigheten. Inget av arkeologiskt intresse påträffades vid utredningen varför vi inte föreslår några ytterligare arkeologiska åtgärder. Det bör dock poängteras att det inom Objekt IV finns en registrerad fornlämning i form av en stensättning/grav (RAÄ 8). Den omfattades ej av utredningen och om exploatering inom RAÄ 8 blir aktuell föreslås att en arkeologisk förundersökning av fornlämningen bör utföras.

Datamaterialet från undersökningen sammanställdes och harmoniserades vid Uppsala universitet under 2014 . Detta skedde på uppdrag av Trafikverket samt Länsstyrelserna i Östergötland, Södermanland och Stockholms län, i ett projekt med syfte att sammanställa arkeologiska undersökningar och utredningar inom den beslutade korridoren för Ostlänken samt den närmsta omgivningen.

Syfte:

Syftet med den arkeologiska utredningen var att ta reda på om fasta fornlämningar kunde komma att beröras av den planerade exploateringen. Orsaken till utredningen var ett planerat vägbygge inom fastigheten.

ZIP-filen innehåller data i form av en MS Access-databas samt tre shapefiler med information om schakt, påträffade forn- och kulturlämningar, eventuella fynd samt andra metadata från den arkeologiska utredningen.
Tidigare arkeologiska undersökningar längs Ostlänken-korridoren 1965-2012: Herstaberg 9:1. Objekt IV - VI.
Keywords: HISTORY; HISTORIA; Archaeology; Arkeologi; Fieldwork archive; Fieldwork archive